Brandevoorters reageerden enthousiast en razendsnel op de uitgezette enquête over de invulling van de gasterij (horeca) in de toekomstige Stadsboerderij Brandevoort. Binnen 48 uur vulden 140 wijkbewoners de enquête in en leverde het onderzoek duidelijke en bruikbare resultaten op voor de verdere ontwikkeling van het concept.

Het onderzoek werd gedaan door Fontysstudent Bryan Daris in het kader van zijn opleiding associate degree Ondernemerschap & Retail Management. Bryan ontwikkelt het idee voor de gasterij van de Stadsboerderij tot een financieel haalbaar een aantrekkelijk horecaconcept. Daarvoor zetten hij de enquête uit onder inwoners van Brandevoort via diverse Facebookgroepen.

Belangrijke uitkomst is dat de wijk behoefte heeft aan een mogelijkheid om te lunchen, high tea’s en dat er ook een flink deel is dat vindt dat de Stadsboerderij diners moet gaan aanbieden. De respondenten geven aan waarde te hechten aan een goede kwaliteit koffie en dan mag de prijs best wat hoger zijn. De kaart zou zoveel mogelijk uit gezonde streekproducten moeten bestaan, maar mag ook best een minder gezonde snack bevatten.

Verder werd duidelijk dat een groot deel van de Brandevoorters verwachten dat de Stadsboerderij ook alcohol schenkt. Dit was een belangrijke vraag voor de organisatie achter de Stadsboerderij omdat momenteel samen met de gemeente gekeken wordt naar het bestemmingsplan en mogelijkheden voor vergunningen op de beoogde locatie. Momenteel richt de Stichting zich op een locatie centraal gelegen in het park van Brainport Smart District, niet ver van de bestaande boerderij op Diepenbroek 8.

Nog enkele interessante resultaten uit de enquête:

  • Brandevoorters willen tijdens hun bezoek veel beleving ervaren van de boerderij
  • Het terras is een belangrijk onderdeel van de Stadsboerderij
  • Bijna alle Brandevoorters vinden dat de Gasterij in de weekend dagen geopend moet zijn. Daarna volgen de dagen woensdag en donderdag.
  • De meerderheid van de Brandevoorters vindt dat de Gasterij om 10:00 uur geopend moet worden en tenminste tot 22:00 geopend moet zijn.

Brandevoorters deden verschillende leuke en bruikbare suggesties voor het vervolgtraject en noemden locaties ter inspiratie. Dit pakt de werkgroep verder op en we bedanken iedereen voor het invullen van de enquête.

Heb je niet gereageerd op de enquête maar wil je wel meedenken? Stuur ons dan een bericht.